Nieuws
Nieuwsbrief juli 2024
Kexxtone, De bolus ter preventie van slepende melkziekte is tijdelijk van de markt gehaald. Vanaf 1 juni wordt deze niet meer verkocht. De batches van 2021 bleken onregelmatig op te lossen, waardoor er bolussen opgegeven werden met de nog werkzame stof erin. Deze is zeer giftig voor honden. De bolussen van afgelopen jaar hadden dit […] Lees verder »
Update blauwtong juli 2024
Update blauwtong schaap juli 2024 Afgelopen maanden is er volop gevaccineerd om het blauwtongvirus tegen te gaan. Zoals waarschijnlijk al vernomen, voorkomt het vaccin helaas niet bij alle schapen dat ze verschijnselen van blauwtong krijgen. Het vaccin moet voorkomen dat dieren ernstig ziek worden en dood gaan. Indien dit niet het geval is, vragen wij […] Lees verder »
Nieuwsbrief februari 2024
Nieuwe collega: Een nieuw gezicht bij de praktijk. In deze nieuwsbrief wil ik mezelf even voorstellen zodat jullie een idee hebben wie er het erf op komt rijden. Ik ben Albert Visser en dit jaar ben ik bij Dierenartsenpraktijk Vaassen begonnen als dierenarts. Ik ben getrouwd met Janneke, we hebben 2 dochters en in maart […] Lees verder »
Informatieavond voor paardenhouders
Een gezellige maar vooral leerzame avond over Rhinopneumonie en maagzweren bij paarden. Deze avond wordt gehouden bij Brasserie Kriebelz, Dorpsstraat 59 Terwolde. Aanmelden is gewenst voor 18 januari bij DAP Vaassen Dit kan telefonisch 0578-574427 of per mail info@dapvaassen.nl Lees verder »
Mededeling medicijnen bestellen donderdag 14-12-2023
Donderdag 14-12-2023 kunnen medicijnen, i.v.m. het tellen van onze voorraad, pas na 15.00 uur afgehaald worden en start de bezorger zijn route in de middag. De medicijnen die woensdag 13-12-2023 zijn besteld kunnen wel in de ochtend afgehaald worden. Onze excuses voor het ongemak. Lees verder »
Nieuwsbrief maart 2023
Overstap naar ander Managementsysteem: Het managementprogramma van de praktijk voor visiteverslagen, voorraadbeheer en facturatie, wordt 28 maart vervangen door een programma van een andere fabrikant. We doen ons best om u als klant hier zo min mogelijk van te laten merken, maar doordat het om ons volledige managementsysteem gaat, zijn er rond de overgang […] Lees verder »
Februari maand van het gebit!
De gehele maand februari wordt er landelijk door dierenartsenpraktijken extra aandacht besteed aan gebitsproblemen bij honden en katten. Bekende gebitsproblemen zijn o.a. tandvleesontsteking, tandplak, losse en/of ontstoken tanden of kiezen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de honden en katten gebitsproblemen hebben die niet altijd opvallen. Symptomen die vaak gepaard gaan met deze […] Lees verder »
nieuwsbrief december 2022
Gebruik van kelafen bij jonge kalveren: De voordelen van het gebruik ontstekingsremmers bij jonge kalveren is steeds beter bekend. Het gebruik is dan ook flink toegenomen. Het versnelt het genezingsproces aanzienlijk en zorgt ervoor dat dieren minder ongemak ervaren en dus beter melk en vastvoer op blijven nemen. Bij het gebruik van pijnstillers moet wel […] Lees verder »
Nieuwsbrief september 2022
Droogzetters slecht leverbaar Momenteel is Zoetis bezig met een verhuizing waardoor komende periode een aantal van hun producten slecht leverbaar zijn. Eerder was Avuloxil slecht leverbaar, deze is nu weer op voorraad. Op het moment zijn Orbenin Dry cow én Orbenin Extra Dry cow slecht leverbaar, dit zal waarschijnlijk tot begin oktober het geval zijn. […] Lees verder »
Nieuwsbrief augustus 2022
Avuloxil Avuloxil is voor langere tijd niet leverbaar. Deze uier-injector is voor velen een geliefd product. De brede werking en de prednisolon maakt het kwartier weer vlot soepel. Ter vervanging zijn er meerdere opties: Voor vlokken in de melk zonder algemene ziekte van de koe, zijn eerste keus injectoren het advies. Orbenin LC, Ubropen of […] Lees verder »
Vliegenbestrijding
Vliegenbestrijding: Met het aanbreken van het warmere weer komen ook de vliegen weer tevoorschijn. Vliegen kunnen naast overlast ook ziektes tussen dieren overbrengen. De bekendste ziektes die overgebracht worden via vliegen zijn wrang en houw. Wrang: Wrang is een uierontsteking veroorzaakt door Trueperella Pyogenes, deze bacterie wordt in de weide via vliegen overgebracht van speen […] Lees verder »
Nieuwsbrief maart 2022
Vermelden medicijnen VKI formulier: Zoals waarschijnlijk bekend, dient er bij runderen die naar de slachterij gaan een Voedselketeninformatie (VKI) formulier ingevuld te worden. Hierop moet een aantal zaken rondom medicijngebruik ingevuld worden. Allereerst moeten medicijnen vermeld worden waarvan de wachttermijn voor vlees, in de 7 dagen voordat het dier geslacht wordt, verstreken is. Let er […] Lees verder »
Ontwormen van schapen
Ontwormen van schapen: Het moment van ontwormen van schapen en lammeren blijkt vaak een discussiepunt. Vanwege het ontwikkelen van resistentie van maagdarmwormen tegen ontwormingsmiddelen is het belangrijk om te beseffen dat bij elke behandeling er geselecteerd wordt op resistentie. Resistentie is niet meer terug te draaien en daarom is het vertragen van de ontwikkeling […] Lees verder »
Nieuwsbrief december 2021
De laatste nieuwsbrief van het jaar. Een jaar dat grotendeels in het teken stond van 1 ding en met maar weinig hoogtepunten. Gelukkig lijkt 2022 te beginnen met goede prijzen voor zuivel en vlees. Wij hopen komend jaar ook weer eens een paar boerenavonden te kunnen organiseren. 2021 is het laatste jaar dat het […] Lees verder »
nieuwsbrief oktober 2021
Pinkengriep: De herfst is aangebroken, dit betekent dat het jongvee weer op stal komt, de temperatuur daalt en de luchtvochtigheid stijgt. Kortom, ideale omstandigheden voor pinkengriep om toe te slaan. Pinkengriep is de belangrijkste virale component van BRD, dit is een verzamelnaam voor verschillende virussen en bacteriën die longontsteking veroorzaken. De verschijnselen zijn: Benauwde kalveren […] Lees verder »
Nieuwsbrief april 2021
Aanvoer van vee Bij aanvoer of aankoop van vee van een locatie met een andere status moet bij aankomst bloedgetapt worden om uw status voor bijvoorbeeld BVD, IBR en Salmonella niet te verliezen. De aansturing bij de GD gebeurt door 2 verschillende systemen. Hierdoor gebeurt het, dat er al bloed onderzocht is en daarna de […] Lees verder »
Nieuwsbrief september 2020
MELKVEE: Koekompas. Voor het opstellen van het Koekompas hebben we inzicht nodig in Koedata en de KalfOK score. Deze kunnen we vinden in Veeonline. Dit lukt echter alleen indien u als veehouder een machtiging aan de gezondheidsdienst heeft gegeven dat wij deze data mogen inzien. Op gddiergezondheid.nl/kalfok vindt u het machtigingsformulier. Zou u deze machtiging […] Lees verder »
Nieuwsbrief Augustus 2019
Nieuwsbrief augustus 2019 Peniyet Peniyet is een nieuw 1e keus antibioticum. Het bevat dezelfde werkzame stof als Depocilline (penicilline) maar heeft een wachttijd voor melk die veel korter is. Het kan prima als 1e keus middel worden gebruikt bij tussenklauwontsteking en milde longontsteking. Bij kalveren kan dit middel ingezet worden bij difterie en navelontsteking. Dosering: […] Lees verder »
Bericht van Rob Schuurmans
Beste klanten DAP Vaassen, Voor velen onder u zal het niet als een complete verrassing komen, 01-01-2020 zal ik stoppen als praktiserend dierenarts bij dierenartsenpraktijk Vaassen. Aanhoudende lichamelijke problemen maken het werk (te) zwaar. Jammer, ik had nog graag een aantal jaren willen werken. Het geplande afscheid zal medio 2020 plaatsvinden tijdens de traditionele bbq […] Lees verder »
Nieuwsbrief Schaap Mei 2019
Voor de komende paar maanden zijn er enkele zaken actueel. De laatste jaren zien we veel problemen eind juni en begin juli met de rode lebmaagworm (haemonchus). Deze infectie neemt zeer snel in ernst toe, waardoor sterfte of sterk vermageren de “eerste” symptomen zijn. Ons advies is dus om in deze periode extra alert te zijn, de […] Lees verder »
Nieuwsbrief Mei 2019
Voor de komende maanden zijn er bij de runderen een aantal zaken actueel. Vliegen/knutten bestrijding: afgelopen jaren zien we een duidelijke toename van de oogziekte Houw. Aangetast dieren krijgen een witte waas op het hoornvlies, knijpen hun oog dicht en kunnen een hoornvlieszweer op het oog ontwikkelen. De bacterie die Houw veroorzaakt wordt overgebracht door knutten […] Lees verder »
Februari, de maand van het gebit!
Wat houdt dit in? De hele maand februari kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 13.30 – 14.30 uur langskomen voor een gratis gebitscontrole door een van onze assistentes. Maandag 18 februari om 18.45 uur, geeft dierenarts Marjolein Vonk, samen met 2 assistentes, een informatie avond over het gebit. Heeft u interesse meldt u zich […] Lees verder »
Recente berichten
- Nieuwsbrief juli 2024
- Update blauwtong juli 2024
- Nieuwsbrief februari 2024
- Informatieavond voor paardenhouders
- Mededeling medicijnen bestellen donderdag 14-12-2023
- Nieuwsbrief maart 2023
- Februari maand van het gebit!
- nieuwsbrief december 2022
- Nieuwsbrief september 2022
- Nieuwsbrief augustus 2022
- Vliegenbestrijding
- Nieuwsbrief maart 2022
- Ontwormen van schapen
- Nieuwsbrief december 2021
- nieuwsbrief oktober 2021