Vliegenbestrijding

Vliegenbestrijding:

Met het aanbreken van het warmere weer komen ook de vliegen weer tevoorschijn. Vliegen kunnen naast overlast ook ziektes tussen dieren overbrengen. De bekendste ziektes die overgebracht worden via vliegen zijn wrang en houw.

  • Wrang:

Wrang is een uierontsteking veroorzaakt door Trueperella Pyogenes, deze bacterie wordt in de weide via vliegen overgebracht van speen tot speen. De uierontsteking die hierbij ontstaat is vaak slecht te behandelen met antibiotica en de ziekte verloopt dusdanig ernstig dat het kwartier verloren gaat.

  • Houw:

Naast wrang wordt ook houw overgebracht via vliegen. Houw of IBK (Infectieuze Bovine Keratoconjunctivitis) wordt veroorzaakt door Moraxella Bovis en uit zich in een ontsteking aan het oog. Het klinische beeld kent een grote variatie van alleen overmatig tranenvloed tot zwelling van de oogslijmvliezen, overgevoeligheid voor licht en aantasting van het hoornvlies, variërend van blauwkleuring tot zweren die het hoornvlies perforeren.

Om overlast door vliegen te voorkomen hebben we de volgende producten:

  • Boviclip/Auriplak

Deze clips zijn te bevestigen aan de oornummers en hebben een werking van ongeveer 4 maanden. Er zit geen wachttijd op dit product.

  • Is een pour-on product voor over de rug en heeft een werking van 10 weken. Wachttijd voor melk is 0 dagen en voor vlees 18 dagen.

Meer nieuwsberichten

Vacature

Vacature paraveterinair dec 2022 Zoek jij een baan waar de dag voorbij vliegt, met humor op z’n tijd en een aantal keer per jaar een gezellig teamuitje? Solliciteer dan bij onze super leuke praktijk! Klantvriendelijkheid vinden wij belangrijk net als een gezellige sfeer! We doen graag een stapje extra voor elk dier, eigenaar en ook […]

Nieuwsbrief september 2022

Droogzetters slecht leverbaar Momenteel is Zoetis bezig met een verhuizing waardoor komende periode een aantal van hun producten slecht leverbaar zijn. Eerder was Avuloxil slecht leverbaar, deze is nu weer op voorraad. Op het moment zijn Orbenin Dry cow én Orbenin Extra Dry cow slecht leverbaar, dit zal waarschijnlijk tot begin oktober het geval zijn. […]

Nieuwsbrief Augustus 2022

Avuloxil Avuloxil is voor langere tijd niet leverbaar. Deze uier-injector is voor velen een geliefd product. De brede werking en de prednisolon maakt het kwartier weer vlot soepel. Ter vervanging zijn er meerdere opties: Voor vlokken in de melk zonder algemene ziekte van de koe, zijn eerste keus injectoren het advies. Orbenin LC, Ubropen of […]
Alle nieuwsberichten

Stel direct uw vraag

Maandag: 08.00 – 18.30 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.30 uur
Donderdag: 08.00 – 18.30 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 12.00 uur
Wij werken op afspraak

Dierenartsenpraktijk Vaassen

Apeldoorn, Epe, Heerde, Wapenveld, Terwolde, Nijbroek, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren