Onze diensten

Bezorgservice

Als service naar de veehouders is er een bezorgdienst voor medicijnen op poten gezet. Met de uitbreiding van ons praktijk gebied, is het ophalen aan de praktijk van medicijnen niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Veel gemakkelijker is het als alles gewoon thuis bezorgd wordt.

Gebitsonderzoek

Gebitsproblemen bij uw hond of kat komen geregeld voor. Vaak zijn de klachten een slechte adem of  verminderde eetlust.

De oorzaak kan dan een rotte kies zijn, maar soms ook overmatig tandplak. Als u denkt dat uw dier gebitsproblemen heeft, kunt u altijd contact op nemen met de praktijk om te overleggen. Mocht het nodig zijn kunt u dan ook direct een afspraak maken.

Ook voor het gebit van u paard kunt u bij ons terecht.

Orthopedie

Orthopedie is de behandeling van het steun en bewegingsapparaat. In veel gevallen gaat het om breuken of kwetsuren aan de gewrichten. Dierenarts Maurits Bosgoed heeft zich gespecialiseerd in het chirurgisch herstellen van breuken en gescheurde kruisbanden bij honden en katten. Onder andere door het volgen van cursussen in Wenen en ruime praktijkervaring is hij erg kundig op dit vlak.

Mestonderzoek

Maag en darmwormen kunnen voor veel problemen zorgen. Vooral bij hobbymatig gehouden dieren zoals paarden en schapen komen er geregeld wormen voor. Echter wordt wormbesmetting ook veelvuldig overschat.

Mede vanwege ongevoeligheid voor  enkele ontwormingsmiddelen is het belangrijk om mestonderzoek te doen. Wij kunnen u hierdoor goed adviseren of ontwormen noodzakelijk is en het juiste product adviseren.

Melkonderzoek

Mastitis bij koeien kan door verschillende kiemen veroorzaakt worden. Melkonderzoek is erg belangrijk bij de aanpak hiervan. Dap Vaassen kan in huis een kiem- en gevoeligheidsbepaling uitvoeren. Dagelijks wordt dit laboratoriumonderzoek uitgevoerd. Door dagelijks onderzoek en de makkelijke bereikbaarheid heeft u normaal binnen 2 dagen een uitslag.
Na overleg met een dierenarts wordt u de uitslag doorgebeld met een passend advies.

Vruchtbaarheidsbegeleiding

Dierenartsenpraktijk Vaassen biedt ondersteuning bij het fokken van verschillende dieren. Wij kunnen helpen bij het fokken van een veulentje of om een nestjes puppies te krijgen. Hiernaast zijn we ook zeer bedreven in de begeleiding van de vruchtbaarheid op het melkveebedrijf.

Stel direct uw vraag

Maandag: 08.00 – 18.30 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.30 uur
Donderdag: 08.00 – 18.30 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 12.00 uur
Wij werken op afspraak

Dierenartsenpraktijk Vaassen

Apeldoorn, Epe, Heerde, Wapenveld, Terwolde, Nijbroek, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren