Nieuwsbrief maart 2023

Overstap naar ander Managementsysteem:

 

Het managementprogramma van de praktijk voor visiteverslagen, voorraadbeheer en facturatie, wordt 28 maart vervangen door een programma van een andere fabrikant. We doen ons best om u als klant hier zo min mogelijk van te laten merken, maar doordat het om ons volledige managementsysteem gaat, zijn er rond de overgang enkele zaken die we willen melden:

  • 28 maart wordt de maand maart gefactureerd.
  • 28 en 29 maart is bestellen van medicijnen niet mogelijk
  • 28, 29 en 30 maart draaien we met mindere bezetting en kunnen er periodes zijn dat we tijdelijk enkel de spoedlijn ingeschakeld hebben.

Vanaf maandag 27 maart is het de komende maanden, i.v.m. overstappen naar een ander software programma, niet mogelijk om online afspraken te maken.

Alvast bedankt voor uw begrip.

 

Update IBR uitbraak:

 

In januari is er een uitbraak geweest van IBR in noord Nederland. 8 IBR Vrije bedrijven zijn in korte tijd besmet geraakt en het virus wat daar is aangetoond lijkt wat besmettelijker dan normaal. In Februari zijn er geen nieuwe besmettingen bijgekomen die rechtstreeks aan deze uitbraak te koppelen zijn. Het is aannemelijk dat het virus zich via erfbetreders heeft kunnen verspreiden. Gebruik van bedrijfskleding blijft dus voor alle erfbetreders belangrijk.

Belangrijkste verschijnselen van IBR zijn neus en/of ooguitvloeiing, snurken, koorts, verminderde eetlust, daling van melkproductie, verwerpen en soms sterfte. Niet-vaccinerende bedrijven met een IBR-vrij status hebben het grootste risico op een klinische uitbraak. Op vaccinerende bedrijven is de kans op een tankmelkomslag het kleinst. Neem bij twijfel of vragen over vaccinatie contact op met de praktijk.

Meer nieuwsberichten

Nieuwsbrief maart 2023

Overstap naar ander Managementsysteem:   Het managementprogramma van de praktijk voor visiteverslagen, voorraadbeheer en facturatie, wordt 28 maart vervangen door een programma van een andere fabrikant. We doen ons best om u als klant hier zo min mogelijk van te laten merken, maar doordat het om ons volledige managementsysteem gaat, zijn er rond de overgang […]

Februari maand van het gebit!

De gehele maand februari wordt er landelijk door dierenartsenpraktijken extra aandacht besteed aan gebitsproblemen bij honden en katten. Bekende gebitsproblemen zijn o.a. tandvleesontsteking, tandplak, losse en/of ontstoken tanden of kiezen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de honden en katten gebitsproblemen hebben die niet altijd opvallen. Symptomen die vaak gepaard gaan met deze […]

nieuwsbrief december 2022

Gebruik van kelafen bij jonge kalveren: De voordelen van het gebruik ontstekingsremmers bij jonge kalveren is steeds beter bekend. Het gebruik is dan ook flink toegenomen. Het versnelt het genezingsproces aanzienlijk en zorgt ervoor dat dieren minder ongemak ervaren en dus beter melk en vastvoer op blijven nemen. Bij het gebruik van pijnstillers moet wel […]
Alle nieuwsberichten

Stel direct uw vraag

Maandag: 08.00 – 18.30 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.30 uur
Donderdag: 08.00 – 18.30 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 12.00 uur
Wij werken op afspraak

Dierenartsenpraktijk Vaassen

Apeldoorn, Epe, Heerde, Wapenveld, Terwolde, Nijbroek, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren