Nieuwsbrief Augustus 2022

Avuloxil

Avuloxil is voor langere tijd niet leverbaar. Deze uier-injector is voor velen een geliefd product. De brede werking en de prednisolon maakt het kwartier weer vlot soepel. Ter vervanging zijn er meerdere opties:

  • Voor vlokken in de melk zonder algemene ziekte van de koe, zijn eerste keus injectoren het advies. Orbenin LC, Ubropen of Taneven.
  • Bij koorts, waterige melk en een hard kwartier, moet gedacht worden aan bijvoorbeeld een coli. In dit geval is Ubrolexin een goede keuze.
  • Als de koe echt ziek is, raden wij aan te bellen voor een uierinfuus. Hiermee verbeteren we de opname in het kwartier en trekt de zwelling snel weg. Indien nodig met drenchen van de koe. Drenchen houdt de spijsvertering op gang en spoelt de gevormde enterotoxines uit het lichaam.

Gevoeligheid van E. Coli van de laatste 330 melkmonsters

Avuloxil/ Ubrolexin                        96%

Diatrim                                              97%

Albiotic                                             72%

Forcyl                                                98%

 

Bloedtappen

Afgelopen jaar is binnen de praktijk minder bloed afgenomen voor verwerper onderzoek. Dit onderzoek is voor u gratis, in verband met de monitoring van Brucella in Nederland.
Deze visite is een mooie gelegenheid om ook eens naar problemen te laten kijken waar normaal niet direct voor gebeld zou worden.

Meer nieuwsberichten

Nieuwsbrief maart 2023

Overstap naar ander Managementsysteem:   Het managementprogramma van de praktijk voor visiteverslagen, voorraadbeheer en facturatie, wordt 28 maart vervangen door een programma van een andere fabrikant. We doen ons best om u als klant hier zo min mogelijk van te laten merken, maar doordat het om ons volledige managementsysteem gaat, zijn er rond de overgang […]

Februari maand van het gebit!

De gehele maand februari wordt er landelijk door dierenartsenpraktijken extra aandacht besteed aan gebitsproblemen bij honden en katten. Bekende gebitsproblemen zijn o.a. tandvleesontsteking, tandplak, losse en/of ontstoken tanden of kiezen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de honden en katten gebitsproblemen hebben die niet altijd opvallen. Symptomen die vaak gepaard gaan met deze […]

nieuwsbrief december 2022

Gebruik van kelafen bij jonge kalveren: De voordelen van het gebruik ontstekingsremmers bij jonge kalveren is steeds beter bekend. Het gebruik is dan ook flink toegenomen. Het versnelt het genezingsproces aanzienlijk en zorgt ervoor dat dieren minder ongemak ervaren en dus beter melk en vastvoer op blijven nemen. Bij het gebruik van pijnstillers moet wel […]
Alle nieuwsberichten

Stel direct uw vraag

Maandag: 08.00 – 18.30 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.30 uur
Donderdag: 08.00 – 18.30 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 12.00 uur
Wij werken op afspraak

Dierenartsenpraktijk Vaassen

Apeldoorn, Epe, Heerde, Wapenveld, Terwolde, Nijbroek, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren