Nieuwsbrief Augustus 2022

Avuloxil

Avuloxil is voor langere tijd niet leverbaar. Deze uier-injector is voor velen een geliefd product. De brede werking en de prednisolon maakt het kwartier weer vlot soepel. Ter vervanging zijn er meerdere opties:

  • Voor vlokken in de melk zonder algemene ziekte van de koe, zijn eerste keus injectoren het advies. Orbenin LC, Ubropen of Taneven.
  • Bij koorts, waterige melk en een hard kwartier, moet gedacht worden aan bijvoorbeeld een coli. In dit geval is Ubrolexin een goede keuze.
  • Als de koe echt ziek is, raden wij aan te bellen voor een uierinfuus. Hiermee verbeteren we de opname in het kwartier en trekt de zwelling snel weg. Indien nodig met drenchen van de koe. Drenchen houdt de spijsvertering op gang en spoelt de gevormde enterotoxines uit het lichaam.

Gevoeligheid van E. Coli van de laatste 330 melkmonsters

Avuloxil/ Ubrolexin                        96%

Diatrim                                              97%

Albiotic                                             72%

Forcyl                                                98%

 

Bloedtappen

Afgelopen jaar is binnen de praktijk minder bloed afgenomen voor verwerper onderzoek. Dit onderzoek is voor u gratis, in verband met de monitoring van Brucella in Nederland.
Deze visite is een mooie gelegenheid om ook eens naar problemen te laten kijken waar normaal niet direct voor gebeld zou worden.

Meer nieuwsberichten

Vacature

Zoek jij een baan waar de dag voorbij vliegt, met humor op z’n tijd Solliciteer dan bij onze super leuke praktijk! Klantvriendelijkheid vinden wij belangrijk net als een gezellige sfeer! We doen graag een stapje extra voor elk dier, eigenaar en ook voor elkaar. Solliciteer voor 5 april en wie weet zien we jou snel. […]

Nieuwsbrief februari 2024

Nieuwe collega: Een nieuw gezicht bij de praktijk. In deze nieuwsbrief wil ik mezelf even voorstellen zodat jullie een idee hebben wie er het erf op komt rijden. Ik ben Albert Visser en dit jaar ben ik bij Dierenartsenpraktijk Vaassen begonnen als dierenarts. Ik ben getrouwd met Janneke,  we hebben 2 dochters en in maart […]

Informatieavond voor paardenhouders

Een gezellige maar vooral leerzame avond over Rhinopneumonie en maagzweren bij paarden. Deze avond wordt gehouden bij Brasserie Kriebelz, Dorpsstraat 59 Terwolde.   Aanmelden is gewenst voor 18 januari bij DAP Vaassen Dit kan telefonisch 0578-574427 of per mail info@dapvaassen.nl  
Alle nieuwsberichten

Stel direct uw vraag

Maandag: 08.00 – 18.30 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.30 uur
Donderdag: 08.00 – 18.30 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 12.00 uur
Wij werken op afspraak

Dierenartsenpraktijk Vaassen

Apeldoorn, Epe, Heerde, Wapenveld, Terwolde, Nijbroek, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren