Nieuwsbrief Augustus 2022

Avuloxil

Avuloxil is voor langere tijd niet leverbaar. Deze uier-injector is voor velen een geliefd product. De brede werking en de prednisolon maakt het kwartier weer vlot soepel. Ter vervanging zijn er meerdere opties:

  • Voor vlokken in de melk zonder algemene ziekte van de koe, zijn eerste keus injectoren het advies. Orbenin LC, Ubropen of Taneven.
  • Bij koorts, waterige melk en een hard kwartier, moet gedacht worden aan bijvoorbeeld een coli. In dit geval is Ubrolexin een goede keuze.
  • Als de koe echt ziek is, raden wij aan te bellen voor een uierinfuus. Hiermee verbeteren we de opname in het kwartier en trekt de zwelling snel weg. Indien nodig met drenchen van de koe. Drenchen houdt de spijsvertering op gang en spoelt de gevormde enterotoxines uit het lichaam.

Gevoeligheid van E. Coli van de laatste 330 melkmonsters

Avuloxil/ Ubrolexin                        96%

Diatrim                                              97%

Albiotic                                             72%

Forcyl                                                98%

 

Bloedtappen

Afgelopen jaar is binnen de praktijk minder bloed afgenomen voor verwerper onderzoek. Dit onderzoek is voor u gratis, in verband met de monitoring van Brucella in Nederland.
Deze visite is een mooie gelegenheid om ook eens naar problemen te laten kijken waar normaal niet direct voor gebeld zou worden.

Meer nieuwsberichten

Vacature

Vacature paraveterinair dec 2022 Zoek jij een baan waar de dag voorbij vliegt, met humor op z’n tijd en een aantal keer per jaar een gezellig teamuitje? Solliciteer dan bij onze super leuke praktijk! Klantvriendelijkheid vinden wij belangrijk net als een gezellige sfeer! We doen graag een stapje extra voor elk dier, eigenaar en ook […]

Nieuwsbrief september 2022

Droogzetters slecht leverbaar Momenteel is Zoetis bezig met een verhuizing waardoor komende periode een aantal van hun producten slecht leverbaar zijn. Eerder was Avuloxil slecht leverbaar, deze is nu weer op voorraad. Op het moment zijn Orbenin Dry cow én Orbenin Extra Dry cow slecht leverbaar, dit zal waarschijnlijk tot begin oktober het geval zijn. […]

Nieuwsbrief Augustus 2022

Avuloxil Avuloxil is voor langere tijd niet leverbaar. Deze uier-injector is voor velen een geliefd product. De brede werking en de prednisolon maakt het kwartier weer vlot soepel. Ter vervanging zijn er meerdere opties: Voor vlokken in de melk zonder algemene ziekte van de koe, zijn eerste keus injectoren het advies. Orbenin LC, Ubropen of […]
Alle nieuwsberichten

Stel direct uw vraag

Maandag: 08.00 – 18.30 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.30 uur
Donderdag: 08.00 – 18.30 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 12.00 uur
Wij werken op afspraak

Dierenartsenpraktijk Vaassen

Apeldoorn, Epe, Heerde, Wapenveld, Terwolde, Nijbroek, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren