Landbouwhuisdieren

Onze gemengde praktijk heeft een grote klantenkring binnen de landbouwhuisdieren. Een belangrijk onderdeel hiervan is de melkveehouderij, vleesvee, varkens en mestkalveren.

 

Melkvee

Diergeneeskunde in de melkveesector betekent niet alleen de ambulante zorg van zieke dieren, maar ook de uitdaging van passende bedrijfsbegeleiding. Een goede productie en bedrijfsresultaat is voor elk bedrijf anders. Elke veehouder heeft zijn eigen doelen.

Wij proberen hierin te ondersteunen met in het achterhoofd een goede diergezondheid en dierwelzijn. In dit kader worden door Herman, Hugo, Sjoerd, Bas en Albert periodiek elke hun vaste bedrijven bezocht. Bij deze twee, vier of zes wekelijkse bezoeken, wordt er naast de gebruikelijke drachtcontrole en preventieve handelingen, ook aandachtspunten in jongveeopfok, voeding en klauw- en uiergezondheid besproken.

Vleeskalveren

In de kalversector hebben wij als dierenarts vooral een begeleidende rol. In overleg met kalverhouder en vertegenwoordiger, streven we naar goede diergezondheid en productie. Richard Bomers, Stephan van der Raaf  en Albert Visser zijn als geborgd vleeskalverdierenarts dagelijks te vinden op bedrijven met blank- en rosévleeskalveren. Wij behandelen individuele dieren en geven onafhankelijk advies op koppelniveau.

Tegenwoordig is daar ook de extra uitdaging in de reductie van het antibioticum gebruik. Met behulp van bedrijfsbehandel- en gezondheidsplan volgens de IKB regeling wordt hier mede vorm aangegeven.

Stel direct uw vraag

Maandag: 08.00 – 18.30 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.30 uur
Donderdag: 08.00 – 18.30 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 12.00 uur
Wij werken op afspraak

Dierenartsenpraktijk Vaassen

Apeldoorn, Epe, Heerde, Wapenveld, Terwolde, Nijbroek, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren